Den digitale transformation af virksomheder i utallige brancher er godt i gang og det har den været længe. Vi hører ofte om brancher, der bliver disrupted af digitale virksomheder, der har en nyere og smartere tilgang til markedet. Det er dog ikke altid disruption, der er nøgleordet, når det handler om digital transformation.

nynyny.png

Det er altid sjovest at tale om de ekstreme eksempler, men ser man på størstedelen af virksomhederne, er det de færreste, der behøver at genopfinde sig selv i en ny og digital udgave, fra den ene dag til den anden. De fleste virksomheder bliver gradvist mere og mere digitale, i takt med der kommer digitale værktøjer, der som kan gøre deres hverdag lettere. Som modsætning til den disruptive digitalisering, kaldes denne type for inkrementel digitalisering.

Man kan nå langt med inkrementel digitalisering og små men sikre skridt. Hvis man eksempelvis kan gøre noget 2 % bedre hver dag i et år, så ender man med at være 1.377 gange bedre, end man var da man startede. Problemet er, at man ofte når et niveau, hvor mulighederne for at forbedre en teknologi eller arbejdsgang, er aftagende. Når dette niveau nås, er det på tide at tage springet til en teknologi med bedre udviklingsmuligheder.

Elpæren blev ikke opfundet ved kontinuerlig forbedring af stearinlyset

Det er nødvendigt at være omstillingsparat og implementere et systemer, der er markant anderledes, end det man tidligere har brugt, for at kunne effektivisere yderligere. Dette er især tilfældet med teknologier, der er gået i stå og dermed ikke bliver mere effektive. Det kan være stearinlys eller pen og papir. Ingen af de to teknologier har udviklet sig længe, og ingen af de to er endnu helt erstattet af nyere og smartere teknologi, men vi er godt på vej. Der er nogen gange, hvor vi stadig bruger de gamle teknologier, men i størstedelen af tilfældene er vi overgået til en smartere teknologi.

Du behøver ikke at genopfinde din virksomhed, for at overgå til digital signering. Du behøver heller ikke at digitalisere alle signeringer på én gang. Der er mange muligheder for at effektivisere dine processer og derved spare både tid og penge, ved at bruge digital signering. Derudover er skiftet let, og det tager kun 10 minutter at komme i gang.

Vil du have gratis rådgivning om digitale underskrifter?

Vi tilbyder et uforpligtende møde, hvor vi afdækker dit behov og giver rådgivning om hvordan du, med esignatur, kan effektivisere og overskueliggøre underskrivningsprocessen.