Digitalisering bliver ofte associeret med store IT-projekter, der ender med at blive forsinkede, skride over budget og ikke yde som forventet. De fleste er overbeviste om, at digitalisering er en nødvendighed, men hvordan kan man undgå katastroferne?

digitalization.jpg

Undgå at den store katastrofe

Man har ofte hør om hvordan det offentlige og store virksomheder bruger svimlende beløb på digitaliseringsprojekter, der på den ene eller den anden måde ender med at gå galt. Det er egentlig helt forståeligt, da det er svært opbygge store specialiserede softwareløsninger. Det er dog ikke altid, at digitalisering er lig med store forkromede løsninger.

Hold det simpelt

Software er i virkeligheden bare en samling af instrukser til computeren om hvad den skal gøre. Derfor er software også rigtig nyttigt til at løse jobs som er simple og skal gentages mange gange. Bygger man en løsning, der skal løse mange komplekse opgaver på en gang, er der en stor sandsynlighed for, at det ikke kommer til at gå som man havde håbet.

Den nemme måde at undgå katastrofer ved implementering af nye IT-systemer er derfor at holde det helt simpelt. Hvis man får en løsning, der kan løse én eller få simple opgaver, er risikoen for, at det går galt meget mindre end ved implementering af større IT-systemer.

Gør det let for brugerne

En anden vigtig pointe er, at It-projekters succes ofte er defineret af brugerne. Hvis dem der skal bruge systemet ikke kan vænne sig til de nye processer, bliver systemet ikke nogen succes. Man kan derfor øge sandsynligheden for succesfuld digitalisering ved at tage ét lille skidt ad gangen.

Vælg en standardløsning

Når store IT-projekter bliver søsat er det ofte med et væld af specifikationer, der gør systemet helt skræddersyet til den virksomhed der skal bruge det. Det betyder, at produktet bliver noget, verden aldrig har set eller prøvet før. Noget der er uprøvet og nyt er forbundet med usikkerhed og der kan derfor let forekomme uventede komplikationer. Vælger man derimod en løsning der allerede er afprøvet, sikre man sig, at man undgår mange af børnesygdommene. Derudover er standardløsninger ofte meget billigere end de skræddersyende løsninger.

Opskriften på succesfulde IT-projekter hver gang er altså:

  • Hold det simpelt
  • Tag ét skridt ad gangen
  • Vælg noget der er prøvet før

esignatur er en digital signeringsløsning, der gør det nemt at få underksrevet dokumenter. Løsningen er brugt af mange hundrede danske virksomheder og du kan få lov at prøve den gratis i dag.

 Prøv esignatur helt gratis!

{{cta(‘15533299-5293-4dbe-a987-439a18953f52’)}}