Hos FSR – danske revisorer er vi overbevist om, at digitaliseringen af underskriften vil blive fremtiden for danske revisorer. Vores kunder vil uden tvivl opleve en effektivisering af deres arbejdsgange, når de fremover kan underskrive og sende dokumenter digitalt.
Rene Baltzer Matzen
IT-konsulent
FSR - danske revisorer optimerer med esignatur og digital signering

FSR – danske revisorer sørger for kvalitet og effektivt flow for revisorer

 

FSR – danske revisorer er udbyder af det mest anvendte revisions- og regnskabsprogram i Danmark – CaseWare. Et unikt system, der med dets faglige indhold, understøttende processer og kundestyring sikrer effektivitet og kvalitet i revisorers arbejde.

 

Systemet anvendes af hovedparten af danske revisionsfirmaer. Kunderne strækker sig fra de helt store som EY og PwC, der selv tilpasser programmet, til de mindre revisionsvirksomheder, der bruger en mere standardiseret løsning.

 

For at optimere processen omkring underskrivelse af årsrapporter, der er en del af revisorernes mange opgaver, har FSR – danske revisorer udviklet et CaseWare-dokument, der muliggør elektronisk underskrift i esignaturs løsning. 

 

Udfordringen: Enorme mængder af underskrifter

 

Der er cirka 600.000 cvr-registrerede virksomheder i Danmark. Langt de fleste af dem har tilknyttet en revisor i forbindelse med udarbejdelsen af deres årsregnskab. Der er derfor mange årsregnskaber, der hvert år skal underskrives.

Dertil kommer de mange indledende dokumenter, som sendes frem og tilbage mellem revisoren, virksomheden og eventuelt en advokat. Hidtil er alle disse dokumenter og den færdige rapport blevet underskrevet med en håndskrevet underskrift.

 

Det er en stor udfordring og en tidskrævende proces for landets revisorer, som skal printe, scanne og sende hver rapport til 10 eller flere underskrivere – en yderst langsommelig procedure. 

 

It-konsulent René Baltzer Matzen fra FSR – danske revisorer forklarer, at dokumenterne, udover at det tager lang tid at indhente underskrifter, også ofte bliver ulæselige af at blive printet, scannet og sendt rundt så mange gange.

 

 

Ét enkelt klik med musen

 

FSR – danske revisorer ønsker at understøtte en brancheløsning for revisorerne og har derfor været positive over for esignaturs henvendelse om at digitalisere og dermed effektivisere underskriftsprocessen. Revisorer kan nu via CaseWare fremadrettet sende vigtige dokumenter og årsrapporter til underskrivning med esignatur - blot ved et enkelt klik med musen.

 

 

Læs mere om FSR - danske revisorer her